Visgraat vloer

Creëer een moderne look met een visgraat vloer

De naam zegt het al. Het patroon kenmerkt zich doordat het de structuur heeft wat lijkt op het skelet van een vis. Deze vorm van leggen is al eeuwen oud. Het is niet precies duidelijk wanneer deze legvorm ontstaan is. Het werd met name in het verleden door de rijke mensen gekozen. De visgraatvloer was een statussymbool. Doordat er destijds nog geen hightech lijmen en geavanceerde machines waren, moest alles met de hand gezaagd worden. Het hout werd vastgeplakt in een bitumen laag. Een zware, vieze, tijdrovende en daarmee dure ambachtelijke klus.

Dat doen we nu dus wel anders.

Wil je alle mogelijkheden eens bekijken?

We nodigen je graag uit in onze showroom!

Het leggen van een visgraatvloer: zo gebeurt het!

Het ambacht kenmerkt nog steeds het visgraatpatroon. Het vergt behoorlijk wat aandacht, kennis en zaagwerk om de vloer netjes recht in de ruimte te leggen. De volledige ruimte wordt van tevoren uitgemeten om het patroon zo evenredig mogelijk in de ruimte te plaatsen.Vooral langs de kanten komt er veel passen en meten bij kijken..

De vloer wordt in de ruimte zelf van onderaf aan opgebouwd. Zo krijg je het mooiste resultaat en wordt het een vast onderdeel van de woning.

Een visgraat leent zich bij uitstek om rondom af te werken met een band en eventueel een bies. Deze traditionele manier van leggen past helemaal in de trend van 2024. En laten we hier dan al ruim 38 jaar ervaring in hebben.

Wil je een visgraatvloer laten leggen? Ontdek alle mogelijkheden!

Een visgraat is er in vele mogelijkheden. Zo kun je kiezen uit verschillende sorteringen. Veel noesten of toch liever wat minder waardoor de vloer een rustige uitstraling krijgt.

Ook uit de maat van de stroken moet gekozen worden. Groot of klein, standaard of juist niet. Langs de randen een band en bies of klassieke staanders.

De keuze is reuze. Een bezoek aan onze showroom kan veel duidelijk maken. Laat u gerust vrijblijvend informeren.

Neem contact met ons op

Wil je graag meer informatie ontvangen over onze vloeren, of heb je een vraag? Neem snel contact met ons op!

    Contactgegevens

    Hoogstraat 59
    5258 BB
    Berlicum

    Heb je een vraag? Stuur ons een WhatsApp bericht en we helpen je graag verder!